De voordelen van een online huisarts voor studenten.

Een nieuwe huisarts in jouw studentenstad? Geen probleem!

expert photo

Rosalie Dohmen

Je eindexamens komen eraan, je gaat je inschrijven voor een studie, op zoek naar een kamer in je nieuwe studentenstad en je leven zal de komende tijd een nieuwe wending krijgen. Super leuk, maar stiekem ook best spannend. Bij het verhuizen naar een nieuwe stad zijn er een hoop dingen om rekening mee te houden. Je denkt natuurlijk vooral na over de inrichting van je kamer en bij welke (sport)vereniging je moet gaan, maar wat veel studenten vergeten is het regelen van een huisarts in de stad waar je gaat wonen. De huisarts bij je ouders is natuurlijk wel vertrouwd maar het kan een behoorlijke opgave zijn om elke keer heen en weer te moeten reizen voor een korte vraag. 

Om te voorkomen dat je lessen moet missen, kosten hebt om heen en weer reizen of wanneer je niet naar de huisarts gaat omdat dat veel gedoe is, dan is Cory.Care een goede oplossing. Wij zijn een online (digital first) huisartsenpraktijk waar jij je zonder al te veel moeite kunt inschrijven, zonder wachtlijsten!  Heb je ergens last van of een zorgvraag? Dan stuur je gewoon een chat met een foto, vind onze huisarts toch dat er een fysiek consult nodig is, dan kun je gewoon langsgaan bij een aangesloten huisartsenpraktijk in de buurt.

Wanneer je als student kiest voor een online huisarts dan heb je vier extra voordelen:

  1. Snel en makkelijk contact met de huisarts
    Na inschrijving bij Cory.Care kan je direct een vraag stellen in de Cory.Care app. De doktersassistente van Cory.Care reageert en het proces om jouw zorgvraag te beantwoorden wordt zo snel mogelijk in gang gezet. Zo kan je zelfs tijdens je colleges even een vraag stellen over bijvoorbeeld scabiës, soa’s of de bof. Wanneer de doktersassistente de vraag niet zelf kan beantwoorden, dan wordt er een online consult ingepland met de huisarts.

  2. Je hoeft niks te missen in je studentenstad
    Een online huisarts zorgt ervoor dat je niet meer naar je ouders hoeft te reizen om naar de huisarts te kunnen. Daarbij komt dat een online consult ervoor zorgt dat je geen reistijd hebt. Wanneer je een fysieke afspraak nodig hebt kan je deze vaak vlakbij je huis krijgen. Cory.Care werkt op dit moment samen met praktijken in steden als Leiden, Utrecht, Den Haag, Enschede en Amsterdam. 

  3. Een oplossing die past bij jouw lifestyle
    Studenten hebben een druk (sociaal) leven en zijn op veel manieren bezig zichzelf te ontwikkelen. Daarbij leven we in een wereld waar veel services makkelijk toegankelijk zijn en studenten maken hier optimaal gebruik van door verschillende apps die daarvoor op hun telefoon staan. De Cory.Care online huisartsenpraktijk sluit hier perfect bij aan.

  4. Cory.Care is er ook bij mentale klachten
    Steeds meer jongeren hebben last van mentale klachten, met al jouw vragen en zorgen over je mentale gezondheid ben je altijd welkom bij Cory.Care. Je kunt ze met ons delen in de chat. Wij nemen je altijd serieus en gaan zorgvuldig met jouw berichten om. Dus blijf met jouw vragen niet te lang rondlopen, stuur jouw digital first huisarts direct een chatbericht.